maanantai 31. lokakuuta 2011

Tunnelmia Pyhän ja Pahan kulmilla -kaupunkikävelyiltä 29. ja 30.10.2011

Lisää kuvia kävelyiltä nettialbumissa.

Mikä on sinun pyhä tai paha kulma Turussa?

2 kommenttia:

  1. Virittäydyin vahvasti porukan matkaan pyhiinvaellukselle maisemassa ja miten totaalisesti tunnelma särkyikään ostoskeskus-kuvassa... Auts. Niissä ei totisesti ole mitään pyhää.

    VastaaPoista
  2. Olisikin kiinnostavaa kuulla, millaisia pyhyyden ja pahuuden tunnelmia kävelyihin osallistujat mahdollisesti kokivat. Postauksen kolme ensimmäistä kuvaa, jotka veivät edellisen kommentoijan pyhiinvaelluksen tunnelmiin, ovat itse asiassa lauantaiselta Pahan kulmilla -kierrokselta. Ainostaan ostoskeskuskuva, jonka kohdalla tunne pyhyydestä särkyi, on kuvattu sunnuntaina Pyhän kulmilla -kävelykierroksella.

    Kaupunkikävelyjen yhtenä keskeisenä ideana oli näyttää, miten pyhä ja paha linkittyvät arkiseen kaupunkiympäristöömme tasoilla, joita emme helposti tule ajatelleeksi. Pahuus ja pyhyys nostettiin esiin yllättävissä paikoissa tai niitä lähestyttiin poikkeavasta näkökulmasta. Ajatusten herättely ja ”pakan sekoittaminen” olivat pitkälti kohde- ja aihevalintojen tavoitteena. Toisenlaisten näkökulmien ymmärtäminen vähentää vieraiden ilmiöiden pelottavuutta. Voi myös välillä olla hyväksi avata silmät ja nähdä millaiset arvot hallitsevat arkeamme.

    VastaaPoista