Uudelleenmäärittele pyhä ja paha

Camera Sacra & Mala -blogin tarkoituksena on pyhän ja pahan uudelleenmäärittäminen keskustelun ja valokuvien avulla. Tähän uudelleenmäärittelyyn voi osallistua jokainen - toivommekin, että mahdollisimman monet ja erilaiset ihmiset vastaisivat tähän haasteeseen. Tavoitteena on yhdessä hahmotella sitä, mikä nykyihmisen silmin näyttäytyy pyhänä ja pahana.

Voit osallistua uudelleenmäärittelyyn kolmella eri tavalla:
  • Kirjoittamalla keskustelun avauksia. Tällöin sinusta tulee sivustomme bloggaaja ja pääset milloin tahansa lisäämään sivustolle uusia keskustelun avauksia. Kirjoituksiin voi lisätä myös valokuvia. Ryhtyäksesi bloggaajaksi, tarvitset Google-tilin sekä oikeudet kirjoitusten luomiseksi. Ellei sinulla vielä ole tiliä tai jos haluat bloggaus-oikeudet, lähetä postia osoitteeseen camerasacramala(at)gmail.com, niin lähetämme paluupostissa sinulle ohjeet tilin luomiseksi ja vahvistamme oikeutesi. Tilin luominen kestää vain muutaman minuutin. Myönnämme bloggaus-oikeudet kaikille halukkaille, koska tavoitteemme on saada uudelleenmäärittelyyn mukaan mahdollisimman paljon erilaisia ihmisiä. Oikeuksien myöntämisen jälkeen voit lisätä uusia keskustelunavauksia kirjautumalla blogiin (linkki oikeassa yläkulmassa) ja valitsemalla tämän jälkeen "uusi teksti" tai "new post" linkin sivuston oikeasta yläkulmasta.
  • Lähettämällä valokuvia. Uudelleenmäärittely tapahtuu blogissamme myös visuaalisin keinoin ja toivotammekin siksi tervetulleiksi myös kaikki sellaiset kuvat, jotka kuvaajan käsityksen mukaan liittyvät tavalla tai toisella pyhän tai pahan tematiikkaan. Voit lähettää omat pyhyyttä/pahuutta esittävät kuvasi osoitteeseen camerasacramala(at)gmail.com. Lisäämme kuvia blogiimme viikoittain ja tarpeen vaatiessa useamminkin. Tarkistathan, että lähettämäsi kuvat ovat jpeg-muodossa ja maksimissaan 3 megatavun kokoisia. Lähetä mukana myös kuvaajan tiedot (nimesi tai nimimerkkisi), mikäli haluat, että ne julkaistaan kuvan yhteydessä. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla. Kuvien lähettäjien on vastattava siitä, että kuvat ovat heidän itsensä ottamia ja niihin liittyvät luvat ovat kunnossa. Siitä ketä ja missä on luvallista kuvata ja millaisia sääntöjä julkaistaviin kuviin liittyy löydät lisätietoa esim. Sakari Mäkelän ja Timo Suvannon kirjoittamasta artikkelista. Huomaathan, että blogiin lähetetyt kuvat tallentuvat myös Kuvat.fi-palveluun, josta löytyy Camera Sacra & Mala -tapahtumasarjan täydelliset kuva-albumit.
  • Kommentoimalla muiden tekstejä ja kuvia. Kaikkien yksinkertaisin tapa on kommentoida muiden uudelleenmäärittelijöiden lähettämiä tekstejä tai kuvia. Tähän et tarvitse erillistä tiliä tai oikeuksia, kunhan valitset tekstiä lähettäessäsi "kommentti nimellä" -kohtaan joko "Nimi/URL-osoite" tai  "Nimetön" profiiliksesi. "Nimi/URL-osoiteen" valitessasi voit halutessasi ilmoittaa nimesi lisäksi myös haluamasi verkko-osoitteen.


Uudelleenmäärittelijöiden kannattaa kirjautua myös blogin lukijoiksi, sillä ainoastaan sillä tavoin saat Bloggeriisi tiedon, kun blogiin on tullut uusia määritelmiä. Linkin blogin lukijaksi kirjautumiselle löydät jokaisen sivun alalaidasta. Tervetuloa mukaan!

Camera Sacra & Mala -blogin täydellinen kuva-arkisto löytyy osoitteesta http://camerasacramala.kuvat.fi./