Pyhän & pahan heijastuksia -valokuvaustyöpaja

Työpajassa syvennytään arvojen värittämään arkeen valokuvauksen keinoin. Pyhyyden ja pahuuden teemoihin perehdytään Studia Generalia -luentojen ja kaupunkikävelyiden lisäksi kahtena intensiiviviikonloppuna 23.-25.9. ja 12.-13.11. Työpajan aikana osallistujat toteuttavat pyhyyden ja pahuuden tiloja hahmottavan valokuvasarjan, joista koostetaan lopuksi yhteisnäyttely.
 
Työpaja on tarkoitettu valokuvauksesta innostuneille harrastelijoille. Osallistujien oletetaan hallitsevan valokuvauksen perusteet, sillä työpajassa keskitytään ensisijaisesti pyhyyden ja pahuuden tiloja koskeviin sisältökysymyksiin - ei valokuvauksen opetteluun. Jokaisella osallistujalla on lisäksi oltava oma digikamera mukana sekä mahdollisuus lähettää ottamiaan kuvia ohjaajille sähköpostitse.
 
Työpajan ohjaajina toimivat valokuvaaja ja uskontotieteen TaM-tutkija Nina Kokkinen sekä yhteisötaiteellisiin projekteihin perehtynyt kuvataiteilija Paula Väinämö.


Työpajan alustava ohjelma
  • 23.-25.9. Työpajan aloitus- ja perehdytysviikonloppu, jonka aikana tutustutaan pyhyyden ja pahuuden perinteisiin kuvaamistapoihin luentojen ja tehtävien avulla.
  • 28.9. - 26.10. Valokuvasarjan rakentamiseen etsitään innoitusta pyhyyttä, pahuutta ja unia käsittelevästä Studia Generalia -luentosarjasta keskiviikkoisin klo 18-20.
  • 29.10. ja 30.10. Pyhän ja pahan kulmilla -kävelyjen aikana kamerat suunnataan arvolatautuneeseen kaupunkitilaan.
  • 12.-13.11. Valokuvaustyöpajan palaute- ja päätösviikonloppu, jonka aikana käydään läpi toteutetut kuvasarjat ja pohditaan yhteisnäyttelyä varten koostettavaa kuvakokonaisuutta.
  • 7.12. avautuu työpajan kuvista koostettu yhteisnäyttely Turun Kaupunginkirjaston Rotundassa.


Lisätietoja
Työpajasta saat lisätietoja joko puhelimitse 040-871 0503 tai sähköpostitse camerasacramala(at)gmail.com.